نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

در تعریف کلی، لوله یک استوانه بلند و توخالی با دو سر باز است. سطح مقطع در لوله هنگام بیرون آمدن دایره ای است. لوله سیاه، لوله صنعتی یا لوله سیاه درزدار که یکی از انواع این بند می باشد، لوله فولادی غیر گالوانیزه می باشد. به عبارت دیگر هیچ پوششی روی سطح آنها وجود ندارد.

لوله سیاه به این دلیل نامگذاری شده است که سطحی پوسته پوسته و تیره رنگ دارد که به دلیل پوشش اکسید آهن است. لوله های فولادی سیاه از طریق رزوه و زانویی لوله به هم متصل می شوند. اگر قطر لوله ها بیشتر باشد به جای رزوه از جوش استفاده می شود.

به طور کلی لوله استیل در دو نوع درزدار و بدون درز تولید می شود. لوله های بدون درز که در زبان انگلیسی به آنها لوله های Mannesman یا Seamless گفته می شود، در فرآیند تولید خود از روش های جوشکاری فلزات استفاده نمی کنند. اگرچه این لوله یکی از انواع این پروفیل می باشد اما در دسته لوله سیاه قرار نمی گیرد.

در مقابل لوله جوشی یا مارپیچ که در زبان انگلیسی به آن Welded pipe می گویند نوعی لوله سیاه است که بر خلاف نوع قبلی روی آنها جوشکاری می شود و محصول نهایی درز می گیرد. در ادامه روند ساخت این لوله را بررسی خواهیم کرد.

نحوه تولید لوله سیاه

برای تولید لوله درزدار، مانند هر بخش فولادی دیگر، ابتدا کلاف ورق را به اندازه های مشخص برش می دهند و سپس به قسمت نورد می فرستند. معمولا برای تولید لوله های جوشی از ورق سرد استفاده می شود. ابتدا به آن شکل می دهند و سپس درز را جوش می دهند.

برای شکل دادن به ورق از روش O&U استفاده می شود. شکل دهی ورق به طور کامل در حالت سرد انجام می شود. روش کار به این صورت است که ابتدا ورق را با کمک قالب های مخصوص به شکل حرف U انگلیسی درست می کنند. سپس فرم دادن و تغییر شکل ورق را به شکل حرف O در می آورد.

لازم به ذکر است که قبل از فرآیند شکل دهی، لبه ها پخ زده شده و پس از فرم دهی، جوش مستقیم روی آن ها اعمال می شود. اگرچه معمولاً از ورق های با عرض زیاد استفاده می شود، اما ورق مورد استفاده برای تولید لوله ممکن است دارای عرضی برابر با عرض لوله حاصل باشد.

همانطور که قبلا ذکر شد، لبه ها باید پخ شوند. دلیل این امر نیز به دلیل افزایش کیفیت محصول نهایی است. این فرآیند تاثیر بسزایی در فرآیند جوشکاری اولیه خواهد داشت.

برای تولید لوله جوش 3 مرحله به شرح زیر وجود دارد:

آماده سازی لبه
شکل دادن یا شکل دادن
جوش لبه
مشخصات کیفی لوله های درزدار شامل ظاهر سطحی، استحکام، ابعاد، مقاومت فیزیکی لبه و ... می باشد که مقادیر آنها در تعیین کیفیت نهایی بسیار مهم است.

کاربردهای لوله سیاه

لوله های سیاه به دلیل استحکام بالا به طور گسترده در مناطق مختلف برای انتقال و توزیع گاز (به ویژه لوله های کم کربن سیاه ERW)، آب، روغن و بخار پرفشار به ویژه در مراکزی که از سیم کشی برق محافظت می کنند، استفاده می شود.

علاوه بر این به دلیل عدم وجود تعمیرات خاص، کاربرد فراوانی دارند. از لوله های آب بندی شده در ساخت انواع قوطی پروفیل، ساخت سازه های فلزی، انتقال مایعات و ... استفاده می شود و برخلاف لوله های بدون درز بیشتر برای تولید مخازن فشار قوی در پالایشگاه ها، نیروگاه ها و ... استفاده می شود.

به طور کلی و در یک دسته بندی جامع، کاربرد لوله های فولادی سیاه شامل موارد زیر است:

کاربرد در صنایع پتروشیمی و حمل و نقل سیالات
ساخت و ساز
کاربرد در معادن و سازه های فولادی
لازم به ذکر است که اگرچه از لوله های فولادی سیاه رنگ برای انتقال مایعاتی مانند آب استفاده می شود. اما هرگز نمی توان از آنها برای انتقال آب آشامیدنی استفاده کرد.



:: برچسب‌ها: لوله , لوله فولادی , لوله سیاه , پتروشیمی ,
:: بازدید از این مطلب : 154
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

نورد سرد یکی از انواع فرآیندهای شکل دهی است که علاوه بر کاهش ضخامت، باعث تغییر در ساختار فلزات و تغییر در خواص مکانیکی آنها می شود. همچنین به دلیل مزایای خوب آن، عموماً کمی گرانتر از فولاد نورد گرم است. برخلاف نورد گرم، این نورد در دمایی کمتر از تبلور مجدد فلز و معمولاً در دمای محیط و از طریق غلتک ها انجام می شود. فلز به مرور زمان فشرده می شود و قدرت تسلیم و سختی فلز افزایش می یابد. هدف از نورد سرد ایجاد ورق های نازک، دقت ابعادی و کیفیت سطح مناسب است. با نورد سرد ما به پرداخت های یکنواخت تر، ساختارهای مقاوم تر و متخلخل کمتری دست پیدا می کنیم. با این حال، تا زمانی که فلز در دمای بالا پردازش شود، مقاومت بیشتری در برابر خوردگی خواهد داشت. 

فرآیند نورد سرد چگونه انجام می‌شود؟

محصولات پس از تولید به روش نورد گرم وارد مرحله پردازش نورد سرد می شوند. روش کار بدین صورت است که پس از نورد گرم، فولاد تا دمای اتاق خنک می شود و پس از آن غلتک های نورد سرد با دمایی کمتر از تبلور از آن عبور می کنند تا ورق ها تا حد مناسبی نازک شوند.

این امر منجر به سختی بیشتر ورق از نظر قالب گیری می شود. به همین دلیل با عملیات بازپخت، پلاستیسیته و انعطاف پذیری ورق افزایش می یابد. ماشین های نورد سرد دارای بخشی به نام ضخامت سنج هستند که فولاد را هنگام خروج از غلتک ها بررسی می کند. ماشین های چند مرحله ای دارای 3 تا 6 جفت غلتک در یک سری هستند و برای رسیدن به ضخامت مورد نظر نصب می شوند. پس از تغییرات فراوان بالاخره محصولات فولادی با استفاده از ورق آهن تولید می شود، انواع پروفیل تولید می شود. قابل ذکر است که ورق روغن یکی از انواع مقاطع تولیدی نورد سرد می باشد. 

به طور معمول، عملیات رفت و برگشتی منجر به کاهش ضخامت بین 50 تا 90 درصد می شود. به دلیل وجود نیروهای فشار و اصطکاک زیاد، امکان و پتانسیل رسیدن دمای هر دور به 250 درجه سانتیگراد وجود دارد. بنابراین استفاده از خنک کننده برای سرد نگه داشتن غلتک ها و فلزات ضروری است.

برای این کار معمولا از روغن یا آب استفاده می شود. ضخامت فلز تولید شده بین 0.12 تا 2.5 میلی متر می باشد. این نازکی منجر به استفاده از این ورق در تولید اقلامی مانند قوطی نوشابه یا پنل خودروهای سبک، هواپیماهای سبک و ... می شود.

نورد سرد چه کاربردهایی دارد؟

فولاد نورد سرد به عنوان یک ماده خام کاربردهای گسترده ای در مهندسی پزشکی، هوافضا و خودرو دارد. بسیاری از محصولات و مقاطع فولادی به طور مستقیم یا غیر مستقیم از نورد سرد تهیه می شوند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع پروفیل باز و بسته مانند زد، آبرو، کن و پروفیل
ورق روغنی
ورق گالوانیزه
ورق رنگی
ورق سقف

مزیای نورد سرد

نورد سرد به دلیل مزایای زیادی که دارد بسیار محبوب شده است. این مزایا شامل موارد زیر است:

برخلاف نورد گرم، محصولاتی با ابعاد دقیق به دست می آیند.
سختی محصولات تولید شده در این روش 20 درصد افزایش می یابد.
ورق سرد قابلیت شکل گیری را خواهد داشت.
انعطاف پذیری و مقاومت در نورد سرد بیشتر خواهد بود.
محصول تولید شده به روش نورد سرد دارای استحکام بسیار بالایی می باشد.



:: برچسب‌ها: نورد , نودرکاری , نورد سرد , پروفیل , ورق , ,
:: بازدید از این مطلب : 162
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

پروفیل یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین محصولات فولادی است که در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی، ماشین آلات و ... کاربرد دارد و در یک دسته پروفیل ها به دو دسته سنگین و سبک تقسیم می شوند.

پروفیل سنگین یا پروفیل صنعتی یکی از انواع پروفیل ها می باشد با این تفاوت که اندازه و ضخامت زیادی دارد. قوطی آهنی صنعتی به دلیل وزن زیاد، پروفیل سنگین نامیده می شود و به دلیل طرح مقطعی که به صورت مربع و مستطیل است، در گروه پروفیل های بسته قرار می گیرد.

جنس این پروفیل معمولا ورق مشکی بوده و در ضخامت ها و وزن های مختلف تولید می شود. برخلاف پروفیل های ساختمانی، پروفیل های صنعتی برای ساخت آسمان خراش ها و برج های عظیم و همچنین در صنایع بزرگ استفاده می شود.

لازم به ذکر است که این نوع پروفیل در بازارهای جهانی پروفیل ساختمانی سنگین نامیده می شود اما در ایران این محصولات پروفیل های ساختمانی مجزا هستند.

نحوه تولید پروفیل سنگین

برای تولید پروفیل صنعتی باید مراحل مختلفی را طی کرد که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:

در مرحله اول باید عرض و ضخامت ورق مشکی مورد استفاده برای تولید این محصول را بررسی و محاسبه کرد.

با توجه به اندازه و ضخامت پروفیل مورد نیاز و کاربرد آن، باید ضخامت و عرض ورق مشکی که به عنوان ماده اولیه تولید پروفیل استفاده می شود را تعیین کنیم. لازم به ذکر است که برای جوشکاری پروفیل باید اندازه ای نیز به عنوان اضلاع مشخص شود.

مرحله بعدی به عنوان کالیبره کردن دستگاه قالب به منظور حرکت، برش و شکل دادن به ورق در چند مرحله شناخته می شود. در این مرحله فرآیند تولید پروفیل به این صورت است که لبه های ورق به هم نزدیک شده و محل جوش آن مشخص می شود. با این کار درز پروفیل به صورت یک خط مستقیم ظاهر می شود.

در مرحله سوم فرآیند جوشکاری بر روی درز ورق انجام می شود. جوشکاری این مرحله به صورت خودکار و به دو روش جوش القایی (EIW Electrical Induction Welding) یا جوشکاری مقاومتی (ERW Electrical Resistance Welding) انجام می شود.

بعد از جوشکاری نوبت به فرآیند خنک سازی می رسد. بدین منظور در این مرحله آبی که مواد شیمیایی خاصی در آن حل می شود با استفاده از نازل ها بر روی درز جوش پمپ می شود.

در نهایت در مرحله آخر تولید پروفیل صنعتی، فرم دهی و اندازه گیری نهایی بر روی ورق اعمال می شود و پس از اتمام مراحل تولید، پروفیل برش داده شده و پس از بسته بندی به انبار می رود.

کاربرد پروفیل صنعتی

 پروفیل صنعتی همانطور که از نامش پیداست بیشتر در صنایع بزرگ و آسمان خراش ها استفاده می شود. در ادامه به چند نمونه از کاربردهای پروفیل سنگین اشاره می کنیم:

ساخت سازه های بزرگ مانند: پل ها، برج های فولادی
تولید ماشین آلات و تجهیزات صنعتی
ساخت تابلو و بیلبورد تبلیغاتی
کارخانه های صنعتی بزرگ
تولید خرپاهای بزرگ
صنایع نظامی
ماشین سازی

قیمت پروفیل صنعتی

 همانطور که قبلا ذکر کردیم، این پروفیل اغلب در ساختمان ها و صنایع بزرگ استفاده می شود. معمولا با توجه به گستردگی پروژه ها از پروفیل های صنعتی زیاد استفاده می شود. به همین دلیل هزینه این مراحل در هزینه نهایی پروژه ها تاثیر زیادی دارد. قیمت پروفیل سنگین به طور مستقیم تحت تأثیر قیمت ورق مشکی است. علاوه بر این عوامل دیگری مانند نرخ ارز، قیمت تمام شده تجهیزات، قیمت جهانی عرضه و تقاضای آهن و فولاد نیز بر قیمت پروفیل سنگین تاثیرگذار است.



:: برچسب‌ها: پروفیل , پروفیل سنگین , پروفیل صنعتی , ورق , ورق سیاه ,
:: بازدید از این مطلب : 182
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

آهن قراضه در تجارت آهن پولساز است و بازار جهانی را تسخیر کرده است. در بین فلزات جایگاه ویژه ای دارد.

استفاده از آهن در صنایع مختلف اعم از ساختمان سازی، ماشین آلات، انواع دستگاه ها و ... با قیمت مناسب تر و مقاومت بیشتری نسبت به فلزات استفاده می شود.

بنابراین ضایعات آهن در بازار بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

آهن قراضه چیست؟

ضایعات آهن یا ضایعات آهن و ضایعات فولادی غیر قابل مصرف بوده و قابل بازیافت هستند. ضایعات آهن یکی از منابع تامین فلز است

آهن قراضه افزودنی به محصولات غیرقابل استفاده و قابل بازیافت است. محصولاتی که در صنایع ساختمانی، خودروسازی، کارخانه، ساختمان یا صنایع مشابه ایجاد می شوند.

قراضه یکی از منابع اصلی تامین فلز در صنایع مختلف است.

انواع آهن قراضه کدام است؟

انواع مختلفی از آهن قراضه در صنعت آهن وجود دارد. با توجه به تنوع بالای محصولات فولادی، دسته بندی های مختلفی وجود دارد. درجه بندی ضایعات تعیین کننده انواع ضایعات از نظر خلوص آهن موجود در آن است. درجه بندی ضایعات آهن توسط کارخانه های فولادسازی تعیین می شود.

بنابراین قطعات ضایعات در درجه بندی ضایعات به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

درجه سوپر ویژه

 این نوع ضایعات آهن شامل ضایعاتی مانند آهن های ساختمانی مانند میلگرد و تیرآهن و ... می باشد و نسبت به سایر انواع ضایعات از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است.

 درجه ویژه

 منظور از ضایعات عیار ویژه، ورق روغنی و ورق مشکی بدون زنگ، قالب بتن، سر تیر آهن، قطعه نبشی، قطعه ناودانی و ... می باشد.

درجه یک

ضایعاتی مانند میله کلاف، قوطی و پروفیل، بالا و پایین آبگرمکن، انواع تجهیزات موتوری سبک و سنگین، شاسی.

در ضایعات درجه یک حداقل آهن 97 درصد و سه گرید باقیمانده فسفر و گوگرد هر نیم درصد، مس، کروم و نیکل هر کدام 0.20 درصد، مولیبدن 0.1 درصد، عناصر مس، نیکل، مولیبدن، خامه 0.35 است. در مجموع درصد و سرب، روی و قلع هر کدام 0.03 درصد هستند.

 درجه دو

 این ضایعات در مقایسه با ضایعات درجه یک 3 درصد آهن کمتری دارند. یعنی حداقل آهن موجود در این ضایعات 94 درصد است. سایر عناصر و فلزات شش درصد باقی مانده را تشکیل می دهند. ضایعاتی مانند ضایعات درب و پنجره آهنی مستعمل، صندوق عقب خودروهای دو چرخ و موتورسیکلت، انواع توری از ضایعات درجه دو محسوب می شوند.

درجه سه

 ضایعات درجه سه جزء دیگر ضایعات آهن است که در دانه بندی ضایعات نسبت به انواع دیگر مشخص می شود. حداقل آهن موجود در این ضایعات 92 درصد است که نسبت به ضایعات درجه یک و دو کمتر است. عناصر دیگری مانند فسفر، مس، نیکل، سرب، روی و ... 8 درصد از عناصر باقی مانده را تشکیل می دهند. ورق های گالوانیزه مستعمل و تغییر رنگ، لوازم بهداشتی فله، منبع اگزوز خودرو و شیلنگ های فشار قوی سوخته از جمله ضایعات درجه سه هستند.



:: برچسب‌ها: قراضه آهن , ضایعات آهن , آهن , فولاد ,
:: بازدید از این مطلب : 165
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

 یکی از مقاطع کاربردی که مورد استفاده بسیاری از صنایع قرار دارد، لوله‌های فولادی هستند. لوله فولادی در جنس‌های مختلفی به تولید می‌رسد؛ به همین علت گستره کاربردهای آن بسیار متنوع است. در ادامه به بررسی موارد استفاده و انواع این مقطع فولادی خواهیم پرداخت.

لوله فولادی چیست؟

لوله فولادی از انواع پروفیل بسته است و سطح مقطعی دایره‌ای شکل و توخالی دارد. کاربرد اصلی این مقاطع در انتقال میعانات است و به طور کلی در 2 نوع درزدار و بدون درز به تولید می‌رسند. اندازه معمول این لوله‌ها 6 و 12 متر است. کاربرد لوله‌های 12 متری اغلب در خطوط انتقال است. درحالی‌که لوله‌های 6 متری در لوله‌کشی صنعتی استفاده می‌شوند.

انواع لوله فولادی از لحاظ جنس کدام است؟

طبق این دسته‌بندی لوله‌های فولادی در انواع زیر به تولید می‌رسند:

  • لوله آهنی
  • لوله گالوانیزه
  • لوله استیل

کاربرد لوله فولادی چیست؟

از انواع لوله‌های فولادی در صنایع زیر استفاده می‌گردد:

  • خطوط انتقال نفت و گاز و به طور کلی صنعت پتروشیمی
  • کاربرد در شمع‌های ساختمانی
  • استفاده در صنعت خودروسازی
  • کاربرد در ساخت مخازن ذخیره فشار قوی
  • استفاده در صنعت عمران و ساختمان سازی

عوامل موثر بر قیمت لوله فولادی

عوامل بسیاری همچون قیمت مواد اولیه، نوع لوله، جنس ورق و ضخامت مصرفی، نوسانات ارز، تغییرات میزان عرضه و تقاضا، برند کارخانه تولید کننده و غیره بر قیمت تمام شده لوله اثر خواهند گذاشت.

جمع بندی

لوله های فولادی از انواع مقاطع بسته و دایره‌ای شکل هستند و در جنس‌های مختلفی همچون آهنی، استیل و گالوانیزه به تولید می‌رسند. از لوله‌های فولادی به طور گسترده در صنایع پتروشیمی، ساخت لوازم نقلیه، ساختمان سازی و غیره استفاده می‎‌شود.

 



:: برچسب‌ها: لوله , فولاد , لوله فولادی , پتروشیمی ,
:: بازدید از این مطلب : 196
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

ورق‌های فولادی که از جمله محصولات مهم و پرکاربرد در صنعت به حساب می‌آیند، طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود. یکی از انواع کاربردی ورق‌ها در صنعت، ورق لاتون است. این ورق ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که منجر به گستردگی کاربرد آن می‌گردد. در ادامه آن را بیش از این معرفی خواهیم کرد.

ورق لاتون چیست؟

ورق لاتون از انواع ورق‌های فولادی که ضخامتی بسیار دقیق و سطحی صاف دارد. از ورق لاتون در هم‌راستاسازی، تراز قطعات، پر کردن شکاف‌های کوچک و پر کردن گپ میان قطعات در معرض ساییدگی استفاده می‌شود.

انواع ورق لاتون کدام است؟

ورق‌های لاتون در جنس‌های زیر به تولید می‌رسند:

  • آهنی
  • آلومینیوم
  • مسی
  • استیل
  • طلا
  • مونل

مزایای استفاده از ورق لاتون چیست؟

مزایای استفاده از ورق لاتون شامل موارد زیر می‌شود:

  • حمل و نقل آسان
  • سادگی در نصب
  • کاهش ارتعاشات تجهیزات
  • برخورداری از دقت بالا
  • مقرون به صرفه

کاربرد ورق لاتون چیست؟

به طور کلی و صرف نظر از نوع ورق، از انواع ورق لاتون در موارد زیر استفاده می‌شود:

  • لوله‌کشی و آب‌بندی مخازن
  • کمپرسور جایگاه سی ان جی
  • ساخت وسایل نقلیه
  • پر کردن فواصل
  • تنظیم حد مجاز فاصله

جمع بندی

ورق لاتون یکی از انواع ورق‌های فولادی است که ضخامتی دقیق داشته و در جنس‌های مختلف همچون آهن، استیل، طلا، مس، مونل و غیره به تولید می‌رسد. از ورق لاتون برای ساخت وسایل نقلیه، پر کردن فواصل، تراز کردن قطعات و غیره استفاده می‌شود.



:: برچسب‌ها: ورق , ورق فولادی , ورق لاتون ,
:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

لیستوفر یکی از اصطلاحات رایج مربوط به میلگرد و به معنای راهنمای کارگاه خم و برش میلگرد می باشد. به عبارت دیگر لیستوفر جدولی است که به منظور برآورد و تامین میزان میلگرد (میلگرد) و سازه های فولادی مورد استفاده در پروژه تهیه می شود. به عنوان مثال می توان در نقشه های اجرایی سازه های بتنی فهرستی از آرماتورها تهیه کرد.

چگونه لیستوفر میلگرد تهیه کنیم؟

در تهیه و استفاده از لیستوفر، سه موضوع یا سه مرحله زیر باید در نظر گرفته شود:

اقلام فنی
تجزیه و تحلیل پرت
اولویت اجرایی
با توجه به این موارد می توان تصمیم گرفت که کدام قسمت لیستوفر و چه زمانی در اختیار آرماتوربند قرار گیرد. بدون گذراندن مراحل ذکر شده و اگر لیستوفر یکباره در اختیار آرماتوربند قرار گیرد، احتمال پرتاب آرماتورها افزایش می یابد و این امر منجر به اتلاف وقت و هزینه می شود زیرا در این شرایط گاهی آرماتورهایی که مرتبط هستند تا پایان کار یک سازه و در ابتدا نیازی به آنها نیست خم و بریده می شوند و مقداری آرماتور که برای شروع کار نیاز است خمیده و بریده نمی شود و مقدار زیادی خم می شود. و آرماتور برش استفاده نشده باقی می ماند. بنابراین دو نکته را باید در نظر گرفت:

با توجه به نیاز و برنامه زمانبندی، لیست تقویتی ها در اختیار تیم اجرایی یا تیم آرماتوربند قرار گیرد.
خم و برش باید با توجه به پیشرفت کار انجام شود.
بنابراین لیستوفر کامل سازه باید طبق نقشه و موارد فنی مانند طول خم، همپوشانی، پوشش، اندازه و نوع میلگرد تهیه شود. لازم به ذکر است اولویت بندی تهیه لیستوفر مربوط به سازه های مختلف در پروژه با توجه به زمان بندی و تعیین نحوه اجرای فعالیت های پروژه توسط واحد دفتر فنی انجام می شود. یعنی اولویت و تاخیر فعالیت های مربوط به پروژه مشخص می کند که کدام سازه لیستوفر باید زودتر از سایرین آماده شود تا اقدامات لازم برای تامین، خم شدن، برش آرماتورها و در نهایت اجرای آن انجام شود.

نرم افزار لیستوفر میلگرد

 نرم افزارهایی مانند اکسل، اتوکد و متروپلاس برای تهیه لیستوفر مفید هستند. در این زمینه Meteror Plus نرم افزاری قدرتمند و ساده برای تولید لیست جداول آرماتور در نرم افزار اکسل می باشد که با استفاده از آن می توان شکل آرماتور مورد نظر را از بین اشکال از پیش تعریف شده انتخاب کرد و پوز، عدد، قطر و طول را وارد کرد. طرف های مختلف آرمیچر سپس اطلاعات مربوط به پوز به همراه شکل آرمیچر به صورت خودکار به جدول اکسل اضافه می شود. همچنین می توانید از Excel و AutoCAD برای تهیه لیست استفاده کنید. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل نقاط پرت نیز برای تعیین ترتیب برش آرماتورها به گونه ای که کمترین نقاط دورافتاده را داشته باشد، مهم است. برای تجزیه و تحلیل پرت می توانید از تابع فیلتر در نرم افزار اکسل استفاده کنید.

کاربردهای لیستوفر

 لیستوفر میلگرد کاربردهای مختلفی دارد. یکی از کاربردهای لیستوفر که در تعریف آن نیز ذکر شد، کمک به کارگاه میلگرد در برش و خم شدن میلگردها می باشد. با تهیه لیستوفر می توان سرعت آماده سازی و نصب آرماتورها را افزایش داد و از دور ریختن آنها جلوگیری کرد. یکی دیگر از کاربردهای لیستوفر کمک به متر است. لیستوفر با کمک Meteror سرعت محاسبات را بهبود می بخشد. اما اعتماد کامل به لیستوفر مجاز نیست و کنتور باید خودش کنترل لازم را انجام دهد تا بتواند متر درستی داشته باشد.



:: برچسب‌ها: لیستوفر , میلگرد , لیستوفر میلگرد , اکسل ,
:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

لوله فولادی یکی از رایج ترین انواع لوله در صنعت می باشد. لوله فولادی یک استوانه توخالی است که برای حمل یا نگهداری مواد و مایعات دیگر استفاده می شود. به عبارت دیگر لوله فولادی وسیله ای برای محافظت از مواد داخل لوله از محیط خارجی آن و همچنین وسیله ای برای انتقال مایعات است.

با توجه به نیاز و تقاضای صنایع مختلف، انواع لوله های فولادی با رعایت برخی مشخصات و استانداردها تولید می شود. با توجه به نیاز صنایع مختلف، گاهی اوقات نیاز است که لوله های فولادی به طول مورد نیاز بریده و مورد استفاده قرار گیرند.

لوله فولادی چیست؟

 لوله فولادی یک استوانه بلند با دو سر باز و مقطع دایره ای است. لوله فولادی توخالی و از فولاد ساخته شده است. لوله های فولادی کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف دارند. لازم است بدانید که استفاده از لوله های فولادی به انتقال مایعات و سیالات محدود نمی شود و از این لوله ها می توان برای انتقال مواد جامد در فواصل کوتاه نیز استفاده کرد. روش هیدروفرمینگ برای شکل دادن به لوله های فولادی استفاده می شود. فرآیند هیدروفرمینگ لوله به سه روش انجام می شود: 1. هیدروفرمینگ فشار کم 2. هیدروفرمینگ فشار بالا 3. هیدروفرمینگ با فشار متغیر.

هر چه کیفیت و ضخامت این لوله ها بیشتر باشد، می توان حجم زیادی از مواد را با اطمینان و زمان کوتاه تری انتقال داد و هزینه بالای خرید و نصب این لوله ها در مدت زمان کوتاهی جبران می شود. لوله فولادی در مواد مختلفی مانند پلاستیک، فولاد، بتن، پی وی سی، فولاد، آلومینیوم و ... تولید می شود.

انواع لوله های فولادی

 لوله های فولادی با توجه به مشخصات خود به انواع مختلفی تقسیم می شوند. هر یک از انواع لوله های فولادی با توجه به ویژگی هایی که دارند در صنایع مختلف کاربردهای متنوعی دارند. رایج ترین انواع لوله های فولادی عبارتند از:

لوله گاز
یکی از مهمترین لوله های فولادی لوله گاز است. لوله گاز یک لوله فولادی یا پلی اتیلن است که برای انتقال گاز استفاده می شود. این محصول در صنایع مختلف قابل استفاده بوده و عمدتاً برای خطوط انتقال گاز از نقطه ای به نقطه دیگر استفاده می شود. به طور کلی لوله گاز به دو صورت نورد گرم و نورد سرد در کارخانه تولید می شود. مزایای استفاده از لوله های گاز بسیار متنوع است، اما باید بدانید که لوله های گاز به دو دسته توکار و روکار تقسیم می شوند.

لوله مسی
یکی از پرکاربردترین لوله ها در صنعت لوله مسی است. از لوله های مسی به عنوان خطوط آبرسانی در منازل استفاده می شود. لوله های مسی برای سیستم های تهویه، سیستم های لوله کشی و سیستم های گرمایش استفاده می شود. بارزترین ویژگی لوله های مسی مقاومت بالا در برابر خوردگی است. انواع لوله های مسی عبارتند از: لوله مسی کلاف دار، لوله مسی منشعب، لوله مسی مویرگی و لوله مسی کلاف.

لوله مارپیچ
لوله های اسپیرال لوله های فولادی نورد گرم و مارپیچی هستند که در سایزهای 8 تا 120 اینچ تولید می شوند. در فرآیند تولید لوله مارپیچ، نوار فولادی به شکلی که با مرکز لوله زاویه دارد، نورد می شود. برای استحکام بیشتر در برابر فشار وارد شده به دیواره لوله مارپیچ، نوع جوش بسیار مهم است. بنابراین مهمترین قسمت تولید لوله های مارپیچ، جوشکاری دیواره لوله می باشد. از مزایای لوله مارپیچ می توان به مقاومت در برابر شکستگی و ترک خوردگی لوله، چکش خواری، عدم نیاز به تجهیزات سنگین برای تولید، عدم محدودیت در طول لوله فولادی و ... اشاره کرد.

لوله مانیسمن
لوله مانیسمن که در بازار به مانیسمن معروف است، نوعی لوله بدون درز است. کاربرد اصلی لوله مانیسمان در صنایع حساس می باشد. مواد اولیه ساخت لوله مانیسمان به صورت شمش است که با گرما، کشش، نورد، عبور از زره و همچنین روش های گریز از مرکز به محصول نهایی تبدیل می شود. روش های خاص تولید لوله مانیسمان باعث می شود که قیمت لوله مانیسمان نسبت به سایر لوله های موجود در بازار گران شود.

کاربرد لوله های فولادی

همانطور که گفته شد لوله های فولادی مقاومت بالایی در برابر فشار و خوردگی دارند و کاربرد اصلی لوله های فولادی انتقال مایعات می باشد. هرچه ضخامت و کیفیت لوله های فولادی بیشتر باشد، تحمل فشار نیز بالاتر است. از لوله های فولادی در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود و از لوله های فولادی برای انواع لوله کشی توکار استفاده می شود. از دیگر کاربردهای لوله های فولادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده در ساخت لوازم خانگی
استفاده در صنعت خودرو
استفاده در صنعت ساختمان
داربست
استفاده در ساخت پل
استفاده در صنعت کشاورزی
استفاده در مراکز تفریحی
استفاده در ساخت تجهیزات پزشکی



:: برچسب‌ها: لوله , لوله فولادی , پروفیل , پتروشیمی , ساختمان سازی , کشاورزی ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

ساختمان هایی که در گذشته ساخته می شدند معمولا ساختار ساده ای داشتند. گاه عمر این بناها چند سال بیشتر نبود، زیرا معمولاً با کاه و گل و گاهی سنگ ساخته می شدند. با گذشت زمان سازه های مقاوم تری ساخته شدند که عمر و دوام بیشتری داشتند. از گذشته تاکنون مصالح ساختمانی جایگاه ویژه ای در ساخت و ساز داشته است. همه کم و بیش برخی از مصالح ساختمانی را می شناسند. مصالح ساختمانی به دو دسته ساده و مرکب تقسیم می شوند که در ادامه در مورد هر کدام صحبت خواهیم کرد. مصالح ساختمانی ساده نوعی مصالح طبیعی یا مصنوعی هستند که مواد تشکیل دهنده آن مشابه هستند. در این میان مصالح ساختمانی مرکب به مصالحی گفته می شود که در تولید آنها از چندین ماده استفاده می شود. مانند انواع ملات، بتن، ایزوگام و ....

انواع مصالح ساختمانی

 

مصالح ساختمانی به انواع مختلفی تقسیم می شوند و هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. انواع مصالح ساختمانی عبارتند از:

آجر
آجر یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین مصالح ساختمانی است که از پخت رسی به دست می آید. هم در گذشته و هم اکنون از آجر برای ساخت سازه استفاده می شود. با توجه به مواد اولیه، آجرها در کوره های آجرپزی در دماهای مختلف گرم می شوند. آجر سفید و آجر قزاق از آجرهای رایجی هستند که در ساختمان سازی استفاده می شوند.

بتن
در بین تمامی مصالح ساختمانی، بتن ماده محکمی است که برای استحکام بخشی ساختمان استفاده می شود. بتن یکی از مصالح ساختمانی است که از مخلوط آب و سیمان به دست می آید. سیمان مورد استفاده در بتن از نوع پرتلند می باشد. برای جلوگیری از ایجاد حباب هایی که باعث کاهش دوام بتن می شود، در هنگام تولید این محصول از ویبره های مخصوص استفاده می شود.

بتن انواع مختلفی دارد و بر اساس طبقه بندی آنها در موقعیت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که در مقاله بتن و فرآورده های بتنی به طور مفصل به آنها پرداخته ایم.

سرامیک
سرامیک ها از فرآوری خاک رس و حرارت دادن آن ساخته می شوند. برای پوشش قسمت هایی از ساختمان مانند کف، دیوارها، پیشخوان آشپزخانه و حتی سقف استفاده می شود. در برخی منطق از این مصالح ساختمانی حتی برای نمای ساختمان نیز استفاده می شود.

لوله های پلاستیکی
پلاستیک دارای مزایای مختلفی مانند مقاومت در برابر حرارت، انعطاف پذیری و استحکام است. همین موضوع باعث شده تا در ساخت و ساز از آن استفاده شود. لوله های پلاستیکی که به زیر سطوح بتنی ساختمان ها نفوذ کرده اند نوعی ترکیب شیمیایی مصنوعی هستند که به اشکال و اشکال مختلف تولید می شوند.

لوله های پلاستیکی سازگاری بالا و وزن بسیار کمی دارند و همین امر باعث شده است که در زمینه ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار گیرد.

سنگ
از گذشته تاکنون سنگ یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی بوده است. عناصر اصلی سنگ ها سیلیس هستند، اما حاوی مواد معدنی و مواد مختلفی خواهند بود. سنگ های ساختمانی بر اساس محیط به انواع مختلفی تقسیم می شوند. سنگ مرمر، تراورتن، کوارتزیت و دیوریت انواع مختلفی از سنگ ها هستند.

ساخت تونل، پل، کف سازی، ساخت پله، دکوراسیون داخلی و ... یکی از رایج ترین موارد استفاده از انواع سنگ است.

قیمت مصالح ساختمانی

 هزینه اولیه تولید مصالح شامل قیمت روز مصالح ساختمانی می باشد. هر کدام از آنها انواع مختلفی از مصالح ساختمانی دارند و برای کاربردهای متفاوتی استفاده می شوند. به همین دلیل قیمت های متفاوتی دارند. به عنوان مثال، برخی از مواد نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند و در عین حال هزینه کمتری نیز دارند که به افراد در تصمیم گیری نهایی کمک می کند.



:: برچسب‌ها: پروفیل , مصالح ساختمانی , فولاد , آهن , لوله فولادی , بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 247
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

تیرآهن یکی از محصولات نهایی فولادی و یکی از مهمترین مصالح ساختمانی در ساخت سازه های با اسکلت فلزی می باشد. از تیرآهن به عنوان ستونی برای تحمل بارهای مختلف بر سازه استفاده می شود. تیرآهن علاوه بر کاربرد در سازه های ساختمانی در پروژه های مختلف دیگر نیز کاربرد دارد. تیرآهن یکی از مقاطع فولادی است که از 2 قسمت جان تیرآهن (پشت به پشت) و بالهای آن که لبه ها و کناره های یکسانی را در بر می گیرد تشکیل شده است. تیرآهن فولادی در برابر نیروهای برشی مقاومت می کند و بال ها در برابر لنگر خمشی مقاومت می کنند. بر اساس استاندارد جهانی، تیرهای فولادی از ST37، ST44 و ST52 ساخته می شوند.

تیرآهن چه انواعی دارد؟

انواع تیرآهن بر اساس استاندارد

 انواع تیرآهن بر اساس استاندارد ساخت به 4 دسته INP، IPE، IPB و CPE تقسیم می شوند.

انواع تیرآهن از لحاظ وزن

تیرها بر اساس وزن به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

تیرآهن سبک (L)
تیرآهن سنگین (V)
علامت V نشان دهنده سنگینی و علامت L نشان دهنده سبک بودن است.

انواع مختلف تیرآهن چه کاربردهایی دارد؟

 

در واقع تیرآهن یکی از عناصر اساسی و بسیار مهم در ساخت و ساز است. تیرها مسئول حمل تنش و فشار خمشی بر روی ساختمان هستند. به کاربردهای تیرهای فولادی در ساختمان توجه کنید:

 

استفاده از تیرهای فولادی در چارچوب سازه های فولادی
در ساخت و ساز ساختمان می توان از هر یک از 4 نوع تیرچه فولادی که در بالا ذکر شد در چارچوب اسکلت فلزی برای مقاوم سازی ساختمان طبق نقشه، طراحی و محاسبات طراح ساختمان استفاده کرد.

 

اجرای تیر آهن در پایین ستون
میلگرد برای صفحات زیر ستون و صفحات فولادی با ضخامت های مختلف قابل استفاده است.

استفاده از تیر آهن در ستون ها
تیرهای بال پهن با سطح مقطع تقریباً مربعی را می توان به عنوان ستون در سازه ها استفاده کرد. ستون نیروهای باد عمودی و افقی را به شالوده ساختمان منتقل می کند. ستون ها در ساختمان های اسکلت فلزی به 3 روش استفاده می شوند:

ستون های وسط اگر آنها را مرکز مربع در نظر بگیریم بار کل مربع را منتقل می کنند.
ستون های جانبی که نیمی از بار مربع را حمل می کنند.
ستون های گوشه ای که بار یک چهارم مربع را حمل می کنند.

استفاده از تیرآهن در تیرهای اصلی (شاه تیر)
اعضای افقی سازه فولادی را تیرآهن می نامند و یکی دیگر از کاربردهای تیرآهن در ساختمان سازی استفاده از آن به عنوان تیر اصلی یا تیر اصلی است. تیر اصلی با اتصال برشی یا ساده به ستون ها متصل می شود.

 

استفاده از تیرآهن در تیرهای میانی یا جانبی
تیرها اعضای میانی یا ستون هایی در ساختمان هستند که از تیرهای کوچک به عنوان تیرهای میانی استفاده می شود. وظیفه اصلی تیر ثانویه اتصال غیر مستقیم تیر اصلی به ستون ها و انتقال بار به تیر اصلی است.



:: برچسب‌ها: تیرآهن , پروفیل , فولاد , ساختمان سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 اسفند 1401 | نظرات ()