نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

پروفیل ها در طول های مختلف (معمولاً 6 و 12 متر) تولید می شوند. قیمت پروفیل با ابعاد مقطع و ضخامت و طول آن ارتباط مستقیم دارد. قبل از ساخت یک ساختمان، مهندسان عمران باید تمامی محاسبات نیروهای یک سازه را انجام دهند و پروفیل مناسب را انتخاب کنند. باید به گونه ای استفاده شود که بین ایمنی سازه و هزینه ساخت یک ساختمان تعادل وجود داشته باشد. همچنین مهندسان به کاربری ساختمان و تعداد افرادی که روزانه رفت و آمد می کنند توجه دارند.
پروفایل جدید کاربردهای صنعتی زیادی دارد. از صنعت خودرو گرفته تا صنایع نظامی، بخش عمده ای از سازه های فلزی را پروفیل ها تشکیل می دهند. اما با این وجود، همچنان بیشترین استفاده را در صنعت ساختمان دارد. همچنین پروفیل بیشترین کاربرد را در تولید درب و پنجره در بین مصارف مختلف ساختمانی دارد. همچنین با استفاده از پروفیل انواع نرده های محافظ را می سازند. علاوه بر این موارد، در نرده هایی که برای جداسازی زمین با مالک شخصی از زمین های دیگر استفاده می شود، معمولاً از پروفیل استفاده می شود.

پشت بام خانه یکی دیگر از مکان هایی است که امکان مشاهده پروفایل وجود دارد. به دلیل سبکی و مقاومت در برابر خوردگی و رطوبت در پروفیل، در سقف منازل استفاده می شود. این استفاده در مناطق مرطوب بارزتر می شود. این پروفیل به دلیل ایمنی بالا و سبکی در بین محصولات فلزی کاربرد فراوانی در صنعت پزشکی دارد. همچنین استفاده از پروفیل به خصوص در وسایل حمل بیمار و حمل مصدوم بسیار زیاد است. در پل عابر پیاده معمولاً پروفیل نقش جدی ایفا می کند. دلیل این استفاده سبکی و ایمنی آن است. همچنین پروفیل حمل و نقل آسانی دارد و ابتکار عمل بالایی به طراح سازه می دهد.



:: برچسب‌ها: پروفیل , عمران , ساختمان سازی , خودرو ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

انواع ورق های فولادی یکی از پرکاربردترین مقاطع هستند که به طور مستقیم و غیر مستقیم در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. برای اینکه بتوان از فولاد در بخش ها و صنایع مختلف استفاده کرد، یکی از وظایف این است که ابتدا آن را به انواع ورق های فولادی تبدیل کنیم. در نهایت از ورق ها برای تولید دستگاه ها و تجهیزات ثانویه استفاده می شود. البته لازم به ذکر است که ورق های فولادی انواع مختلفی دارند و هر کدام از این ورق ها برای مصارفی مناسب ترند.


ورق های فولادی از نظر نوع و روش تولید، مواد اولیه مورد استفاده در تولید، خواص و قابلیت های آنها و همچنین استانداردهای مبتنی بر آنها به چند نمونه مختلف تقسیم می شوند. بنابراین برای استفاده صحیح از ورق مناسب برای کاربری خاص، ابتدا باید شناخت خوبی از انواع ورق های فولادی و ویژگی های آن ها داشته باشید.

ورق سیاه

در بین انواع ورق های فولادی ورق مشکی یکی از پرکاربردترین ها می باشد. در مورد نام ورق مشکی باید بدانید که این نام تنها یک اصطلاح در بازار فولاد کشور است و هیچ اشاره ای به رنگ مشکی بر روی این ورق نشده است و به دلیل براق و صیقلی نبودن این ورق به آن مشکی می گویند.
تولید ورق فلزی مشکی به روش نورد گرم انجام می شود به این صورت که شمش فولاد قبل از ذوب به درجه حرارت حرارت داده می شود تا حالت خمیری به خود بگیرد سپس وارد فرآیند نورد شده و به آرامی گشاد و مسطح می شود تا تبدیل به خمیر شود. یک مکعب مستطیل با طول افزایش می یابد، در این فرآیند به دلیل دمای بالای شمش، مسیر فرآیند با آب خنک می شود و پس از اتمام هر مرحله نورد، محصول خروجی هر مرحله دوباره وارد کوره می شود تا به کوره برسد. دمای مناسب در هر مرحله فاصله غلتک ها کمتر می شود تا جایی که فاصله غلتک ها به ضخامت ورق در مرحله آخر برسد.
استفاده از ورق مشکی بسیار زیاد است اما به طور کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بدنه خودرو
ورق کف ماشین
لوله های آب بندی شده
انواع پروفیل
تانکر
کشتی سازی

ورق روغنی

 رنگ ورق سیاه، نام ورق روغنی هم ربطی به چرب بودن سطح این نوع ورق نیست، بلکه به خاطر صیقلی و براق بودن سطح این نوع ورق در بازار به اصطلاح به آن روغنی گفته می‌شود. فرآیند تولید ورق‌های روغنی به روش نورد سرد انجام می‌شود و دلیل براق بودن محصول نهایی نیز همین روش تولید است. هدف از تولید این نوع ورق دستیابی به کیفیت سطح بالا و تهیه ورق‌هایی با ضخامت‌های پایین‌تر است.

کاربرد های انواع ورق روغنی‎

  • ورق پایه برای تولید ورق‌های ورق گالوانیزه
  • تولید لوازم خانگی مانند اجاق گاز
  • روکش محصولات مانند روکش یخچال
  • تولید لوله

ورق اسید شویی

نوع دیگر ورق، ورق اسیدشویی است. پس از تولید ورق در فرآیند نورد گرم، به دلیل دمای بالای ورق و پاشش مداوم آب روی سطح آن برای خنک سازی در فرآیند نورد، اکسید آهن بر روی سطح ورق تشکیل می شود. حال برای از بین بردن پوسته های اکسید شده روی سطح ورق، فرآیند اسیدشویی روی آن انجام می شود.
فرآیند اسیدشویی به این صورت است که ورق در دستگاه مربوطه قرار می گیرد و وارد خط اسید شویی می شود. در خط اسید شویی ورق از مخزن اسید (که معمولاً اسید کلریدریک است) عبور می کند و پس از اتمام فرآیند مجدداً به صورت رول جمع آوری می شود.

کاربرد انواع ورق اسیدشویی

  • پایه تولید ورق روغنی
  • تولید لوله‌های نفت و گاز
  • استفاده در صنعت کشتی سازی
  • ساخت رینگ و شاسی خودرو

ورق گالوانیزه

از آنجایی که خوردگی و زنگ زدگی ورق های فولادی همواره مورد توجه بوده است و از طرفی تولید ورق های فولادی ضد زنگ و مقاوم در برابر خوردگی برای مصارف صنعتی مقرون به صرفه نیست، لذا ورق های گالوانیزه تولید و ساخته شده است. روش های مختلفی برای پوشش ورق های فولادی وجود دارد، اما گالوانیزه کردن ورق ها اقتصادی ترین روش ممکن است.

برای تولید ورق گالوانیزه از ورق روغنی استفاده می شود و روش کار به این صورت است که ورق روغنی را در حمام مذاب روی غوطه ور می کنند تا با توجه به ضخامت مورد نظر فلز روی، روی سطح ورق قرار گیرد.

از مزایای ورق گالوانیزه مقاومت در برابر خوردگی در محیط‌های اسیدی و مرطوب است، همچنین این ورق‌ها بر اثر خراش‌های سطحی (به اندازه ضخامت روی) دچار خوردگی و آسیب‌پذیری نمی‌شوند.

کاربردهای ورق گالوانیزه

  • تولید لوله‌های انتقال آب
  • تولید کابینت
  • مخازن نگهداری آب
  • تولید سقف سوله‌


:: برچسب‌ها: ورق , ورق فولادی , ورق گالوانیزه , ورق اسیدشویی , ورق روغنی , ورق سیاه ,
:: بازدید از این مطلب : 188
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1397 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد