پروفیل یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین محصولات فولادی است که در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی، ماشین آلات و ... کاربرد دارد و در یک دسته پروفیل ها به دو دسته سنگین و سبک تقسیم می شوند.
پروفیل سنگین یا پروفیل صنعتی یکی از انواع پروفیل ها می باشد با این تفاوت که اندازه و ضخامت زیادی دارد. قوطی آهنی صنعتی به دلیل وزن زیاد، پروفیل سنگین نامیده می شود و به دلیل طرح مقطعی که به صورت مربع و مستطیل است، در گروه پروفیل های بسته قرار می گیرد.
جنس این پروفیل معمولا ورق مشکی بوده و در ضخامت ها و وزن های مختلف تولید می شود. برخلاف پروفیل های ساختمانی، پروفیل های صنعتی برای ساخت آسمان خراش ها و برج های عظیم و همچنین در صنایع بزرگ استفاده می شود.
لازم به ذکر است که این نوع پروفیل در بازارهای جهانی پروفیل ساختمانی سنگین نامیده می شود اما در ایران این محصولات پروفیل های ساختمانی مجزا هستند.
نحوه تولید پروفیل سنگین
برای تولید پروفیل صنعتی باید مراحل مختلفی را طی کرد که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:
در مرحله اول باید عرض و ضخامت ورق مشکی مورد استفاده برای تولید این محصول را بررسی و محاسبه کرد.
با توجه به اندازه و ضخامت پروفیل مورد نیاز و کاربرد آن، باید ضخامت و عرض ورق مشکی که به عنوان ماده اولیه تولید پروفیل استفاده می شود را تعیین کنیم. لازم به ذکر است که برای جوشکاری پروفیل باید اندازه ای نیز به عنوان اضلاع مشخص شود.
مرحله بعدی به عنوان کالیبره کردن دستگاه قالب به منظور حرکت، برش و شکل دادن به ورق در چند مرحله شناخته می شود. در این مرحله فرآیند تولید پروفیل به این صورت است که لبه های ورق به هم نزدیک شده و محل جوش آن مشخص می شود. با این کار درز پروفیل به صورت یک خط مستقیم ظاهر می شود.
در مرحله سوم فرآیند جوشکاری بر روی درز ورق انجام می شود. جوشکاری این مرحله به صورت خودکار و به دو روش جوش القایی (EIW Electrical Induction Welding) یا جوشکاری مقاومتی (ERW Electrical Resistance Welding) انجام می شود.
بعد از جوشکاری نوبت به فرآیند خنک سازی می رسد. بدین منظور در این مرحله آبی که مواد شیمیایی خاصی در آن حل می شود با استفاده از نازل ها بر روی درز جوش پمپ می شود.
در نهایت در مرحله آخر تولید پروفیل صنعتی، فرم دهی و اندازه گیری نهایی بر روی ورق اعمال می شود و پس از اتمام مراحل تولید، پروفیل برش داده شده و پس از بسته بندی به انبار می رود.
کاربرد پروفیل صنعتی
پروفیل صنعتی همانطور که از نامش پیداست بیشتر در صنایع بزرگ و آسمان خراش ها استفاده می شود. در ادامه به چند نمونه از کاربردهای پروفیل سنگین اشاره می کنیم:
ساخت سازه های بزرگ مانند: پل ها، برج های فولادی
تولید ماشین آلات و تجهیزات صنعتی
ساخت تابلو و بیلبورد تبلیغاتی
کارخانه های صنعتی بزرگ
تولید خرپاهای بزرگ
صنایع نظامی
ماشین سازی
قیمت پروفیل صنعتی
همانطور که قبلا ذکر کردیم، این پروفیل اغلب در ساختمان ها و صنایع بزرگ استفاده می شود. معمولا با توجه به گستردگی پروژه ها از پروفیل های صنعتی زیاد استفاده می شود. به همین دلیل هزینه این مراحل در هزینه نهایی پروژه ها تاثیر زیادی دارد. قیمت پروفیل سنگین به طور مستقیم تحت تأثیر قیمت ورق مشکی است. علاوه بر این عوامل دیگری مانند نرخ ارز، قیمت تمام شده تجهیزات، قیمت جهانی عرضه و تقاضای آهن و فولاد نیز بر قیمت پروفیل سنگین تاثیرگذار است.
:: برچسبها:
پروفیل ,
پروفیل سنگین ,
پروفیل صنعتی ,
ورق ,
ورق سیاه ,
:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0