نوشته شده توسط : مرجان حقیقت دوست

میلگرد پروفیلی است با مقطع دایره ای و توپر که اکثر مردم آن را به عنوان فلز آجدار که در ساخت و ساز ساختمان استفاده می شود می شناسند. به طور معمول، جنس میلگرد فولادی است. اما باید بدانید که تنوع تولید این محصول بسیار زیاد است و در صنعت انواع میلگرد تولید و مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع میلگرد از نظر جنس

 

میلگردها به طور کلی به دو دسته میلگرد ساده و میلگرد آجدار تقسیم می شوند. از انواع میلگرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

میلگرد اروپایی (کربن، منگنز، سیلیکون، آلیاژ و غیره)
فولاد کربن (میله پایه "سیاه")
گالوانیزه
روکش اپوکسی
فایبرگلاس پلیمری و ضد زنگ

کاربرد انواع میلگرد

 

1. میلگرد ساده، 2. میلگرد آجدار، 3. میلگرد پیچیده یا کلاف.
هر نوع میلگرد دارای نکات مثبت و منفی خاص خود می باشد. میلگردهای مورد استفاده برای بتن ریزی بیشتر از نوع آجدار هستند زیرا این میلگردها نسبت به میلگردهای ساده خاصیت خمشی و شکستگی بهتری دارند. از طرفی بتن ریزی روی میله های آجدار با مقاومت بیشتری انجام می شود.

انواع میلگرد ساده

این میلگردها سطحی صاف و یکنواخت دارند. این نوع میلگرد در ابعاد مختلف بین 6 تا 50 میلی متر تولید می شود که هر کدام از این ابعاد برای مکان خاصی استفاده می شود. از جمله کاربردهای میلگرد ساده می توان به ساخت درزهای انقباضی در انواع بزرگراه ها و فرودگاه ها اشاره کرد. وظیفه درز انقباضی جلوگیری از انقباض و ترک خوردگی در بتن است. در زمان اجرا از درز انقباضی بین فواصل بتن استفاده می شود تا احتمال ترک خوردگی به حداقل برسد.

میلگردهای صاف بدون آسیب رساندن به کل ساختار میلگرد به راحتی خم و بریده می شوند. برای ساختمان ها و سازه های سنگین مانند پل ها استفاده از میلگرد تخت به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا اتصال محکمی بین بتن و میلگرد وجود ندارد و در اثر فشار زیاد احتمال جدا شدن میلگرد از بتن وجود دارد.

  • انواع میلگرد آجدار

میلگرد آجدار یکی از پرکاربردترین انواع میلگرد فولادی در صنعت می باشد. شکل ظاهری این میلگردها مانند نام آنها آجدار و خشن است تا در استفاده از این مقاطع در بتن ریزی با مشکل مواجه نشوید. آج های روی این محصولات ارتباط خوبی بین میلگرد و بتن در هنگام بتن ریزی ایجاد می کند. اتصال محکم احتمال جدا شدن قطعات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. میلگردهای آجدار در سایزهای 6 تا 50 میلی متر در کارخانه های مختلف در سراسر ایران تولید می شود. به طور کلی این میلگردها را می توان در انواع آجدار ترمومکانیکی (TMT) و با استحکام بالا (HSD) در بازار مشاهده کرد.





:: برچسب‌ها: میلگرد , میلگرد آجدار , پروفیل ,
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 دی 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: